E-Mail: info@effectcommunicatie.nl, Telefoon: 06 - 4190 6814

Nieuws

Zwangerschapsverlof zonder baby

Heerlijk! Zo’n periode van niets hoeven, tijd om stil te staan bij waar je de afgelopen jaren mee bezig bent geweest en wat je de komende jaren zou willen doen. Tijd om kennis bij te spijkeren: oud cursusmateriaal afstoffen en opnieuw mee oefenen, nieuwe opleiding volgen en congressen en lezingen bezoeken. En ook tijd om nieuwe contacten te leggen! 

Ik zie het als reflectietijd, meandertijd of een zwangerschapsverlof zonder baby.

Specialisatie organisatieveranderingen

In de afgelopen weken heb ik veel van dit alles gedaan en elke week wel nieuwe mensen leren kennen. Superleuke ontmoetingen en inhoudelijke gesprekken gevoerd over hoe ik met mijn achtergrond van communicatieprofessional een bijdrage kan leveren aan organisatieveranderingen. Wat ik daarvoor al in huis heb en hoe ik mij hier verder in kan specialiseren. Ik ben onder andere gestart met de Principles course van House of Coherence waarbij je leert hoe je complexe vraagstukken in een organisatie op het gebied van mensen, processen en leiderschap inzichtelijk en hanteerbaar kunt maken. Interessante materie die ik graag inzet bij mijn volgende opdracht.

Bijspijkeren kennis

Maar ik ben als scrummaster non-IT ook bijgespijkerd over agile werken in de praktijk bij ING, heb geoefend met interventies van Deep Democracy, issue’s besproken die we in het communicatievak tegenkomen en hoe hiermee om te gaan. Gesproken over wat je als organisatie moet doen om de relatie met je klanten en medewerkers sterker te maken en gesprekken gevoerd met verschillende intermediairs. Kortom, veel informatie en inspiratie opgedaan.

Beschikbaar

Het is aan te raden: een paar maanden even uit de dagelijkse ratrace en tijd nemen voor reflectie. Mijn batterij is voor nu voldoende opgeladen en mijn zwangerschapsverlof zonder baby zit er weer op! Ik ben beschikbaar voor interim strategisch communicatieadvies, het begeleiden van een veranderingsproces, zorgen voor meer alignment tussen medewerkers en organisatie, crisiscommunicatie of … Neem contact op als je iets interessants weet!

Toffe gesprekken

Dank jullie wel voor de fijne gesprekken: Janneke van den Berghe, Henri Bijkerk, Ellen van Bodegom, Gerdien Boers, Annemieke Bouwmeester, Dick Dam, Mascha Damen, Marcel van Dijk, Gemma Drohm, Marcel Elfrink, Joep Firet, Irene van Gameren, Bjorn Grundel, Geerhard Huising, Debby Jansen, Renate Kamp, Niels Meijerink, Eric Moen, Bernadette Ottenschot, Patrick Steggerda, Neeltje van Urk, Marieke Vreugdehil en Gerjan de Vries.